Извънредни новини

В СУ „Христо Проданов“ започна голям ремонт на целия начален корпус

Целта е да се подобри учебната среда

С началото на лятната ваканция, СУ “Хрикто Проданов” започва мащабен ремонт, а целта е създаване на все по-приветлива учебна среда както за учениците, така и за техните учители. 

„Имаме план за поетапен ремонт на всички помещения в училището. Миналата година успяхме да обновим една част. Това лято ще ремонтираме целия корпус на началния етап.  Той включва всички класни стаи от първи до четвърти клас”, съобщи дирекгорът Лука Мачев. Ремонтът включва шпакловка на компрометирани участъци, боядисване на стените, монтаж на окачени тавани, нова подова настилка и рехабилитация на кабелната мрежа на 9 класни стаи и принадлежащите към тях помощни помещения. Една от стаите ще бъде превърната в сензорна стая, в която ще се обучават ученици със специални образователни потребности. Останалите класни стаи ще бъдат оборудвани с регулируеми комплекти маса и стол за всеки един ученик. Мачев отбеляза, че догодина ще се навършат 40 години от откриването на училището, което означа непрекъсната грижа за сградния фонд за да може да отговаря на предизвикателствата на времето.

„Изключително много се вълнуваме, че ще посрещнем нашите първолаци в обновени и освежени стаи. Много е важно състоянието на материалната база, в която децата учат. Те прекарват в класните стаи почти целия ден.“ сподели Лука Мачев и увери, че ремонтните дейности ще приключат преди началото на новата учебна година. Той също така каза, че те няма да попречат на функционирането на басейна, който и през лятната ваканция ще работи.

През април училището се сдоби с нова стена за катерене благодарение на дарителска кампания и подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Така с новото съоръжение бе отбелязана 40 годишнината от подвига на алпиниста Христо Проданов, който е първия българин покорил връх Еверест. 

Не пропускай

Писателката Здравка Евтимова е носителят на Националната литературна награда “Иван Вазов”

Председател на комисията бе зам.-кмета на Сопот Калина Чилингирова Комисия с председател зам.-кметът на Сопот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *