София (17 юни 2024) В сградата на Народното събрание се проведе среща между ГЕРБ-СДС и ДПС. След края на срещата се провежда брифинг. На снимката (от ляво надясно): Рая Назарян и Теменужка Петкова. Снимка: Христо Касабов/БТА (БТ)

ГЕРБ ще предложи Рая Назарян за председател на 50-ия парламент

Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, заяви Борисов

На утрешното първо заседание на 50-ия парламент ГЕРБ-СДС ще предложи Рая Назарян за председател на парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

“Към днешна дата съставяне на Министерски съвет не е възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и ще започне гласуване. От него ще стане ясно дали ще продължим нататък да преговаряме”, заяви той.

Бойко Борисов изтъкна, че за да има правителство с участието на ГЕРБ, то трябва да е стабилно, а не да е “за 100 дни”. Допълни, че по време на преговорите са получили популистки искания. Повтори и тезата, че ГЕРБ-СДС няма да управлява само с ДПС.

“Ако считат, че с нови избори ще си увеличат резултата, се лъжат. Това, че Борисов и Пеевски ще управляват, е кауза пердута. Това няма да се случи надявам се всички да подкрепим Рая. Ако утре мине гласуването, ще продължим разговорите”, заяви Борисов.

Не пропускай

Борисов след консултациите при президента: Ще предложим правителство на малцинството

След срещата лидерът на партията бе категоричен, че правителство може да се случи само с …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *