Извънредни новини

Ива Вълчева: Създаването на бранд “Хисаря” ще подчертае уникалността ипотенциала на нашата Община като привлекателна туристическадестинация

Кметът на Община Хисаря проведе поредна среща с бизнеса и гражданите

“Трябва да покажем уникалните предимства, които имаме и да
привлечем повече хора да преоткрият Хисаря. Радвам се, че няколко месеца
след първата ни среща можем вече да ви представим и обсъдим проекта за
стратегия за разработване на Бранд „Хисаря“, която няма как да се реализира без подкрепата на всички. “
,
 с тези думи кметът на Общината Ива Вълчева откри поредната среща на местната власт с бизнеса и гражданите и представи екипа от Агенция Тренд – Евелина Славкова и Петя Лазарова. 

В увлекателен разказ за откритите положителни страни те представиха своето
предложение за стратегия за изработване и налагане на бранд “Хисаря“ и начините за утвърждаване на общината като водеща туристическа дестинация в България и извън нея.

„Успешното изграждане на бранд за туристическа дестинация изисква цялостен подход, обединяващ анализ на ситуацията, креативност и определяне на уникалните предимства и различия.“,посочи Евелина Славкова. Според Петя Лазарова трябва да бъде разказана приказката за нимфите, императорите, за чистия въздух и вода, за културното наследство и традиции, за вкусната храна. 

„Трябва да я разкажете така, че да плени хората и те да преоткрият Хисаря. Да открият и привлекателността на населените места в общината и техните предимства. Изключителното значение  е  връзката между местна власт, бизнес и администрацията”, каза още Славкова.

„Адмирации за общинското ръководство, че предприема действия и води този открит разговор. Важно е да направим така, че хората да бъдат впечатлени от уникалността на нашите населени места. Вода, археология, легенди, това е основата.“, сподели доц. Маджаров, директор на Археологическия музей в града. 

Според присъстващи хотелиери предложението за бранд „Хисаря“ трябва да достигне до всеки жител на Общината, да се работи съвместно и да има обществена мобилизация. В
задълбочена дискусия по основните въпроси – нуждата от повече реклама, персонализирани оферти към различни потребители, запазване на традициите, устойчиви проекти за общината и популяризиране на нейните положителни страни, премина обсъждането на стратегията. 

Предложения за включване на ловния и риболовен туризъм като част от предлаганите
туристически атракции, рекламата на Общината не само като балнеокурорт, а като място за пътешественици и любители на различен по вид туризъм, бяха сред обсъжданите теми.

Всички присъстващи на срещата се обединиха около мнението, че създаването на бранд на Община Хисаря ще е от полза за нейното развитие. Реализацията ще бъде ключов инструмент, който ще допринесе за разпознаваемостта и като място, което се асоциира с различен тип почивка, с позитивни преживявания, ще привлече повече туристи и ще е силна подкрепа за местния бизнес и общността.

Не пропускай

Ст.Станчев: Разпространяването на невярна информация от Община Карлово уронва авторитета и достойнството на читалището в Куртово

Председателят на читалището изпрати право на отговор Публикуваме правото на отговор без редакторска намеса: “Във …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *