Недобросъвестни граждани продължават да изхвърлят нерегламентирано край Карлово

Голямо нерегламентирано сметище отново замърсява околната среда край Карлово. То се намира успоредно на пътя за пречиствателната станция в Сопот и малко след жп прелеза на пътя Карлово-Дъбене.

В редакцията на KarlovoPress  сигнализираха жители, документирали грозната и опасна за околната среда, гледка. В горещите летни дни, пътят за пречиствателната станция  е едно от най-предпочитаните места за разходки и спорт от много жители в региона.

Хората, които изпратиха сигнала посочиха, че вече няколко пъти мястото лично е било почиствано от тях, а за последен път в края на април месец.

“Настояваме да бъде поставено видеонаблюдение. Вече няколко пъти лично почистваме и дори поддържаме това място, косим и големите треви”, казаха хората.

От отдел “Екология” към Община Карлово съобщиха, че въпросното сметище е било почиствано  и от служители. 

“В най- кратки срокове отново ще бъде почистено. Призоваваме обаче недобросъвестните граждани да изхвърлят отпадъците си само на регламентираните места или да заявят контейнер в Общината”, каза Милена Ковачева.

KarlovoPress призовава всички, които видят или знаят, че някой изхвърля нерегламентирано да изпращат сигнали директно в редакцията на KarlovoPress или на посочените телефони във фейсбук страницата на медията!

Не пропускай

Кметът на Сопот още не е отговорил на гражданите за ремонта на площада

Вече втора седмица местната власт не дава отговор на въпросите “Вече втора седмица кметът на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *