Извънредни новини

Община Хисаря с „Лятна академия“ за деца през юли и август

За десета поредна година в град Хисаря ще стартира Лятна академия
за децата на Хисаря

Заниманията по интереси в различните дейности са напълно безплатни и ще се водят от педагози, психолози, възпитатели, общественици и младежи от „Младежки съвет Хисаря“ и ОМК „Иноватор“.

Община Хисаря кани всички деца и младежи на възраст между 8 и 18 години да се включат в приключението „Лятна академия“, в което ще имат възможността да се развиват в областите на науката, изкуството, математиката и литературата чрез иновативни и забавни методи на обучение. Програмата ще се провежда през месеците юли и август 2024 г., а записването е до края на юни месец.

Лятната академия е уникална възможност децата да прекарат лятото си по един вълнуващ и ползотворен начин, като съчетаят учене и забавление в приятелска и стимулираща среда, на открито сред природата в изнесени „класни” стаи. След направено проучване в общността са организирани занимания в следните направления по интереси: „Клуб по програмиране; „Спортни дейности; „Обучение на обучители“ по метода „Връстници обучават връстници“- предназначено за деца навършили 15 години; „Арт ателие“; „Аз и природата, моята градина“; „Танцувай с мен“; „Пожарникари и Полиция в действие“; „Забавни игри от всички времена“ и „Interactive English teaching”. Успешно завършилите ще получат удостоверения за участие в Лятната академия.

Срокът за записване е 30 юни  като родителите трябва да подадат Заявление и Декларация от родителя за участие на детето в “Център за административно обслужване”, който се намира в сградата на Общинска администрация Хисаря- бул. “Генерал Гурко” №14.

Не пропускай

Ученици от СУ “Иван Вазов” Сопот станаха златни медалисти на Националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” 

Учениците са ръководени от Ралица Димова Възпитаниците на СУ “Иван Вазов”  Сопот Полина Селякова,  Дея …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *