Извънредни новини

Първият влак на БДЖ с германските вагони тръгва в събота. Минава и през Карлово

Композицията ще изминава разстоянието за по-малко от шест часа
Първият влак с немските вагони тръгва в събота, той ще пътува от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, съобщават от БДЖ.


Композицията ще бъде от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.
Новият влак ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на практика ще бъде най-бързо движещия се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Бързият влак от София за Бургас, ще заминава от Централна гара – София в 6:15 ч и ще пристига в Бургас в 12:10 ч.


В обратното направление ще тръгва от гарата в Бургас в 16 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч. Композицията ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут (Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат).
Билети за пътуване с влак могат да бъдат закупени от касите в гарите, в специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване, която е достъпна на електронен адрес: https://bileti.bdz.bg/.


При закупуване на билети за отиване и връщане пътуващите могат да ползват 20 % намаление от редовната цена на билета.

Не пропускай

Феята на лавандулата приветства децата на Карлово

Феята на лавандулата Йоанна Стоянкинаприветства децата от Карлово на детското лавандулово шоу, което се състоя на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *