Извънредни новини
София (17 юни 2024) В сградата на Народното събрание се проведе среща между ГЕРБ-СДС и ДПС. След края на срещата се провежда брифинг. На снимката (от ляво надясно): Рая Назарян и Теменужка Петкова. Снимка: Христо Касабов/БТА (БТ)

ГЕРБ ще предложи Рая Назарян за председател на 50-ия парламент

Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, заяви Борисов

На утрешното първо заседание на 50-ия парламент ГЕРБ-СДС ще предложи Рая Назарян за председател на парламента. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов.

“Към днешна дата съставяне на Министерски съвет не е възможно. Утре ще предложим Рая за председател на парламента и ще започне гласуване. От него ще стане ясно дали ще продължим нататък да преговаряме”, заяви той.

Бойко Борисов изтъкна, че за да има правителство с участието на ГЕРБ, то трябва да е стабилно, а не да е “за 100 дни”. Допълни, че по време на преговорите са получили популистки искания. Повтори и тезата, че ГЕРБ-СДС няма да управлява само с ДПС.

“Ако считат, че с нови избори ще си увеличат резултата, се лъжат. Това, че Борисов и Пеевски ще управляват, е кауза пердута. Това няма да се случи надявам се всички да подкрепим Рая. Ако утре мине гласуването, ще продължим разговорите”, заяви Борисов.

Не пропускай

Променя се временно достъпа до Спешното на УМБАЛ “Свети Георги”  Пловдив

От 27 – ми юни се променя достъпът на пациенти до Спешното отделение на УМБАЛ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *